Targuri de prin tara

Si uitati asa am ajuns si pe la un targ. Un targ aflat intr-un sat de la drumul principal care duce la Oradea. M-a adus viata si aici, ca doar unde nu te poarta ? Si pe unde nu te iei si te duci asa de nebun ?

Si acum sa va povestesc;

Pe partea stanga a drumului E60 care duce spre Oradea, in acest weekend a fost amplasat un targ. La prima vedere, ce pot sa zic? Frumos, interesant, vazut asa de pe marginea soselei, cu un loc de joaca si pentru copii si in rest plin de vanzatori ambulanti, unii mai bronzati altii mai normali. Cu mult praf si multa mizerie, multa marfa amplasata pe mese (de la faruri de dacie si oglinzi de duba pana la haine, papuci si lenjerii), sincer chiar marfa buna in unele locuri desi nu este noua, iar preturile chiar pe masura, multe dintre ele puternic negociabile. Am inceput sa ma ‘avant’ si eu pe acolo printre lume vizualizand totusi cateva dintre produsele expuse. Femeile in special cautau sa cumpere diferite lucruri, in special haine si incaltaminte, iar pentru majoritatea din barbati, nu am vazut in tragul asta nimic util decat motiv de stat la carciuma, dar oricum, cat timp e muzica si voie buna, hai sa spunem ca e totul bine. Inca de a doua zi gunoaiele au pus stapanire pe intreg targul, ca doar asa e la noi, e mult mai greu sa arunci o sticla la gunoi decat sa o lasi pe jos si sa vine altii sa o adune. Poate ca stiti vorba aceea: „Un pet se degradeaza din natura in cateva sute de ani. Nesimtitii niciodata, desi sunt bio degradabili”. Si sincer inca nu pot intelege si nu am inteles niciodata de ce la noi mereu dupa un eveniment organizat undeva raman mormane de gunoi ? Poate ca asa le place unora sa stea in gunoi si in mizerie pana in gat.

Cam singurul lucru care m-a deranjat a fost cel cu mizeria, in rest nu ma pot plange, am servit si eu o inghetata, m-am plimbat pe acolo, am cunoscut lume noua (ca de obicei) unii mai buni, altii mai putini buni. Am intalnit si persoana careia i-am intins mana in semn de salut (ca la noi cam asa se face, cand te intalnesti cu omul, dai noroc, apoi cand te desparti, iarasi dai noroc, ca suntem oameni si nu maimutze) si am primit un flit care m-a facut sa ma simt destul de ciudat in special ca erau de fatza mai multe persoane, dar ce mai puteam zice, dat fiind faptul ca eram intr-o carciuma unde oamenii turnau alcool de zor. Oricum, nu rezolva nimeni nimic cu gesturi de felul asta, decat sa imi creasca doza de nesimtire in viitor cand voi avea minunata ocazie de revedere. Ca si un om cu facultate terminata si destul de citit, am lasat lucrurile asa cum sunt, cel putin pentru moment šŸ™‚ si am plecat mai departe.

Ca si o concluzie, pentru unii merita frecventate aceste targuri, dar evitati carciumele sau oricare alte locuri unde oamenii stau la barfe si alcool. In rest va puteti gasi lucruri destul de interesante si folositoare.

Leave a Reply

FaceBook
Articole recente