O dulce ploaie de vara m-a udat azi

In cursul diminetii m-a pus necuratul sa ma duc pana la posta cu unele treburi. Bine, nu e bai ca am mers la posta, ci problema mai mare era ca am uitat sa imi iau si umbrela si banii la mine. Si de aici…vai vai ce rafala m-a apucat.

Sa va povestesc;

M-am trezit dimineata dupa o noapte in care am avut un vis extrem de urat. Stiti cat de urat? Atat de urat incat dimineatza cand m-am trezit nu am permis nici macar sa fiu atins. In fine, in cateva minute problema s-a remediat si incepusem sa imi revin si sa ma obisnuiesc cu ideea ca a fost doar un vis si atata tot. Dupa aceea m-am ridicat din apt cu greu si am mers pana la posta pentru trimiterea unui colet in tara. Toate bune si frumoase, afara chiar caldutz cu toate ca cerul era putin noros. Ma bucuram cel putin ca nu ploua si ca puteam sa ma duc sa imi rezolv problemele in liniste. Hm, s-o cred eu. Ajung la posta si pe cand imi spune tanti de la ghiseu tariful, ooops, ca eu asa am plecat de acasa cu soldul initial pe 0 :). Noroc ca aveam cardul la mine si i-am zis doamnei de acolo ca fug pana la bancomat sa scot banutii necesari si ma intors sa fac plata. Zis si facut. Ies din cladirea postei, afara turna cu galeata. Ca un adevarat invingator al oricaror situatii m-am avantat printre siroaiele de picaturi care au pus stapanire pe intreg orasul pentru cateva minute. Si peste drum era bancomatul, fara nici un refugiu inc re sa pot sta de ploaie, decat marginea acoperisului cladirii care era atat de mica incat mai bine stateai in ploaie sa te ude, lucru care l-am zis facut. Si a dat ‘al de sus sa fie inaintea mea doua persoane cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani, cu umbrela logic, ce le pasa lor ca pe mine ma uda de numa. Si se apuca ei si cauta prin carnetzele coduri pin, si carduri, si „oare unde l-am pus?” si unde nu ma tin ei pe mine cu cardul in mana si in ploaia mare cam 10 minute pana mi-am pierdut rabdarea si nu mai stiam ce sa fac. Sincer sa stiti ca m-am abtinut si nu m-am luat de ei desi eram in stare mai ales ca eram atat de ud incat nu mai stiam ce sa ma fac. Nu era nici vina lor ca eu ma grabeam sau ca mi-am uitat banii acasa, dar totusi puteau putin sa vina la bancomat mai „cu lectia invatata” cum se spune si nu sa stea cate 10 minue in fata lui sa isi caute cardul si pinul prin carnetzele, ceea ce mi se mare enorm. Bine, in final mi-a venit si mie randul, am rezolvat problema la bancomat in maxim 30 de secunde si apoi am mers la posta si am achitat datoria ce o aveam. Apoi cand am iesit de acolo ud tot si afara inca mai ploua deja, ce sa ma mai feresc sa nu ma ude cand eu eram deja fantana arteziana ? De ciuda am mers prin ploaie si prin toate baltzile ca doar daca eram deja ud, ce mai strica putina ploaie. Oamenii care se adaposteau in fatza magazinului Central se uitau la mine ca si la ceva ciudat ca umblam atat de linistit prin ploaie, dar ce mai puteam face? Ajuns acasa, am fost nevoit sa ma schimb, sa ma sterg si sa imi continui ce aveam de facut.

Deci morala? Nu stiu daca pot extrage o morala de aici, dar ca si idee, zilele astea daca mai iesiti din casa/birou/masina sa incercati sa va luati si umbrela cu voi pentru ca meteorologii anunta ploaie pana joi inclusiv.

Acestea dragilor fiind spuse si patite, ramane decat sa va urez spor in continuare la ceea ce aveti de facut astazi, si daca ati mai patit si voi ceva ciudat, nu ezitati sa comentati.

Leave a Reply

FaceBook
Articole recente