Happy Valentine’s Day !

Timpul zboara si a sosit din nou ziua indragostitilor. O zi in care prin oras vezi baietii mai cumintei ca niciodata cumparand fel de de cadouri prietenelor lor, de asemenea vezi si fetele cu tot felul de inimioare de plush in mana sau in pungi de cadouri, sau rame foto sau alte cadouri asemenea acestora. Exceptand faptul ca restaurantele sunt arhi pline in cursul serii, totusi eu o consider o sarbatoare frumoasa. In schimb, ce nu imi place este ca pe la Mall-uri mai vezi tot felul de cupluri ciudate care cica se „casatoresc pentru o zi”, un lucru care mi-ar fi rusine sa il fac, dar oricum, hai sa ma impac cu gandul ca se simte lumea bine si atunci e totul perfect.

Si ca sa nu maiu fiu rau si sa nu mai critic, va doresc sa aveti o zi minunata de Valentine’s Day, sa fiti printre cei ce umple restaurantele si de ce nu, sa dati si cadouri, prietenelor/prietenilor, sotiilor/sotilor, amantelor/amantilor si tuturor celor pentru care aveti un sentiment aparte de asa numita ziua indragostitilor.
Happy Valentines Day Wallpapers

Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie.

Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța, o țară tradițional catolică, Valentine’s Day este cunoscută simplu drept Sfantul Valentin și este sarbatorită ca în restul țărilor occidentale. În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscută ca „Valentinsdag”. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradițional 12 martie, ziua Sf. Gregor.

În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

România a început să sărbătorească și Valentine’s Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituții. Organizația naționalisă Noua Dreaptă condamnă sărbătorirea Valentine’s Day în România ca fiind o activitate superficială, comercialistă, un kitsch importat din Occident.

Leave a Reply

FaceBook
Articole recente