Despre interviuri, joburi, cautare loc de munca

De cateva zile bune vroiam sa fac o postare care se refera la un subiect ca si acesta. Si asta mai ales pentru ca in ultima vreme pe langa alte schimbari pe care le-am facut in viata mea personala (si nu numai) mi-am schimbat bine-nteles si jobul. Si am zis ca ar fi frumos sa scriu cateva sfaturi pentru cei care isi cauta de munca asta apropo ca am umblat pe la cateva interviuri si pe la cateva firme MARI evident.

Pentru ca este perioada in care cei care au finalizat studiile se indreapta spre cautarea unui job ar putea citi aici la mine pe blog cateva recomandari.

Ca si idee pe care sa o aveti in vedere in prima faza, acesta fiind si un sfat pe care eu la randul meu l-am primit de la un om practic este acela ca nu trebuie sa va simtiti sub nici o forma ciudat pentru ca mergeti la un interviu in vederea angajarii intrucat lucrurile stau cam asa: Tu iti cauti loc de munca pentru ca ai nevoie de bani, iar ei te angajeaza pentru ca au nevoie de tine. Simplu, nu ? Luati-o ca si pe o regula generala si puteti incepe sa va faceti CV-ul. Pre multe sfaturi la crearea CV-ului nu va pot da intrucat domeniulul meu este altul decat acela de resurse umane insa ca si regula generala si aici va pot spune ca nu are rost sa va faceti un CV  mai mult de o pagina si jumatate pentru ca oricum nu vi-l citeste nimeni. Apoi aplicati doar la companiile care au legatura cu ceea ce va cautati. Ca si sfat, daca ati terminat recent studiile incercati sa ochiti companiile mari intrucat acolo aveti mult mai multe de invatat decat intr-o firma mica si pe langa acest fapt ca aveti multe de invatat aveti posibilitatea de a evolua mai rapid. Suna bine, nu? In mod sigur ca veti merge si la interviuri unde cei de acolo vazand ca nu aveti experienta poate va vor lua putin peste picior, dar si aici, nu va panicati pentru ca oricine va ia un interviu si incearca sa va ia peste picior, dati-i de inteles ca si el a trecut prin acea faza de interviu si ca nu are rost sa faca asta.

Insa cel mai si cel mai important este sa nu mergeti la interviuri la firme care nu au legatura cu ceea ce vreti voi sa faceti pentru ca va pierdeti timpul. Atat voi cat si cei care isi cauta o persoana in vederea angajarii.

Eu unul cu aceste reguli am pornit si am mers peste tot unde am fost chemat exceptand firmele care m-au chemat pentru posturi cu care nu aveam legatura si nici nu vroiam sa am si le-am rejectat sub forma „nu ma pot prezenta la data precizata de dvs., dar ramane sa va sun cand voi fi disponibil” si de aici ei intelegeau ce vroiau. Fie ca nu am eu chef, fie ca nu am timp in acel moment.

Asa ca la partea cu angajarea fiecare are nevoie de ceva si de aceea nu trebuie sa va simtiti obligati cu nimic fata de posibilii viitori angajatatori. Si pe aceasta cale va recomand ca in cazul in care doriti mai multe detalii despre cum sa va creati un CV sau care sunt posibilele intrebari care va vor fi adresate la in interviu, va recomand cu placere siteurile de rectutare pentru ca dispun si de aceste sectiuni.

2 Responses to “Despre interviuri, joburi, cautare loc de munca”

  • RRadu.G:

    Mai bine faceai un articol despre nr shomerilor din tzara, cu procente, cu date statistice, cu tot tacamul. Cred ca suntem fruntasi in iEuropa la <> 🙁

  • RRadu.G:

    unemployed

Leave a Reply

FaceBook
Articole recente