De ce sa pari ceea ce nu esti ?

Si pentru ca in ultima vreme din ce in ce mai des am dat de persoane care s-au crezut, sau au incercat sa se creada ceea ce nu sunt de fapt, m-am gandit ca ar fi frumos sa scriu si un articol pe acesta tema. Si nu fac asta pentru ca nu am mai scris de mult sau pentru ca vreau sa acuz pe cineva anume. Nu; pur si simplu scriu pentru ca simt nevoia de a face asta.

Exista o gramada de oameni, sau „oameni slabi” cum le spun eu care functioneaza sau traiesc pe principiul „prin fatza te linge prin spate te impinge”. Ii urasc, ii detesc pentru simplul fapt ca exista si pentru ca traiesc si respira degeaba aerul de pe pamant. Pe bune, sunt unii care se prefac intr-un mod atat de penibil incat te miri cum de nu s-au saturat. Sau mai mult decat atat sunt unii care se comporta in stilul „lapte si miere” pana ce isi ating scopul, apoi gata. Dupa ce si-au atins scopul nu mai esti tu omul ala care era candva de treaba, sau care te ajuta cand ai nevoie, pur si simplu fara motiv te detesta. De ce ii urasc? Pentru ca asa vreau si pentru ca ma enerveaza.
Am mai scris eu un articol in cursul anului 2011 care se intitula „Despre oameni de nimic, ambitie si prostie” in care ma refeream cu precadere la o persoana penibila de sex feminim (nu ii dau nume) si care bine-nteles ca fara sa ma cunoasca aproape deloc incerca sa imi spuna atat mie cat si la altii ca sunt o persoana fara ambitie. Nu vreau sa intru in detalii pentru ca nu merita sa ii aloc randuri din articolul scris pe blogul meu.

Si revenind la persoanele care se prefac sau care par a fi ceea ce nu sunt, sincer nu am cum sa le inteleg si mai mult decat atat nu am reusit niciodata sa ma prefac, sa par ceea ce nu sunt, si mai mult decat atat sa imi si iasa tot jocul asta. Sunt oameni care ar fi in stare sa faca absolut orice pentru bani, cu toate ca ajung la un moment dat sa isi vanda viatza, masina, hainele de pe ei, si fara sa isi dea seama sa devina prada acestui drog. Sunt oameni care se lauda cu diferite afaceri sau activitati pe care cu toate ca nu le detin in totalitate, mint cu tupeu si se arata ca fiind cei mai mari afaceristi si care conduc cele mai profitabile businessuri.

Deci ca sa pari ceea ce nu esti, nu e greu chiar deloc. Mai greu este sa incerci sa fii cu adevarat ceea ce vrei sa pari. Probabil ca e ceva mai greu ca nu am venit cu exemple concrete, dar mi-e greu sa acuz pe cineva tocmai aici, asa ca am preferat sa generalizez situatia in felul acesta.

Leave a Reply

FaceBook
Articole recente