1 Martie – La multi ani tuturor, fetelor, fetitelor, mamelor, iubitelor, amantelor

Si anul asta va spun din nou; Happy 1 Martie. Sa aveti o primavara frumoasa, plina de caldura si de soare, sa aveti parte de tot ce va doriti si bine-nteles sa petreceti sarbatoarea de 1 Martie alaturi de cei dragi voua.

1martie

In traditia romaneasca, de 1 martie se daruia celor dragi un mic talisman legat cu un snur alb-rosu ori pur si simplu snurul bicolor. Pe teritoriul tarii au fost descoperite numeroase obiecte de podoaba, datand de 2.000 de ani, care au fost catalogate de arheologi ca martisoare. De asemenea, se presupune ca acestea erau legate cu fire de lana rasucite. Potrivit specialistilor, martisorul simbolizeaza venirea primaverii, realuarea unui nou ciclu al naturii odata cu reinvierea Dochiei. Prima referire la martisor din tratatele folclorice a aparut in lucrarea cercetatorului Iordache Golescu, iar profesorul Simion Florea Marian a reluat ideea in cartea “Sarbatorile la romani“ unde se spune ca de 1 martie copiilor li se lega la mana un banut din aur ca sa le poarte noroc si sa fie feriti de vraji. Amuleta trebuia purtata 12 zile dupa care era prinsa de ramura unui copac. Chiar si acum, daruirea unui martisor persoanei dragi s-a pastrat ca obicei in cele mai multe zone ale tarii.

Acestea fiind zise, standdupp.ro – Blogu’ lui StandDuPp va ofera tuturor un martisor virtual si va ureaza o primavara cat mai minunata.

Leave a Reply

FaceBook
Articole recente